woensdag 30 november 2011

kiekjes van afgelopen zondag

afgelopen zondag van 15.00 tot 18.00 hielden we open huis met TAK creaties en kerstkaarten van Beertje Boef (de kaarten zijn nu nog alleen bij Laulicious te koop, maar straks ook bij Beertje Boef zelf).
Het was een grijzige dag met behoorlijk wat buitjes en windvlagen die onze kaarsjes uitbliezen, maar dat kon de pret niet drukken:
Leuke mensen, boer Biek die er met mijn strokransen vandoor ging (voor de koeien), Mees die matjes knipte en natuurlijk een grote pan warme chocomelk en veel gluhwein om warm te blijven...


(voor degene die niet konden komen en toch iets willen bestellen: stuur een mailtje met je wensen en ik ga voor je aan de slag!)

donderdag 24 november 2011

open huis voor de deur...

dus is al een tijdje het uitzicht op mijn werkplekkie.

hulp tuinPiet Tol&co.

Sinds tuinPiet in Nederland is, loopt hij de hele dag te klappertanden van de kou.
Hij heeft de bibberziekte dus naar buiten: ho maar!
Maar wie zorgt er deze weken dan voor de tuin van de Sint?

Wie zorgt er dat de zaadjes voor de wortels van Amerigo de grond in gaan? Dat de suikerbieten gerooid worden? Dat er suikerklonten van worden gemaakt? Wie zorgt er dat de vogeltjes te eten krijgen? Dat de blaadjes worden geveegd? Wie hangt de schoon gewassen onderbroeken van de Sint aan de waslijn? Wie bouwt de schoorsteen om het pakjes-gooien te oefenen? En misschien kunnen er in de tuin wat appeltjes van oranje worden geperst voor die zieke Piet?


Elke dag kun je door de kijkgaten spieken wat er is veranderd in de tuin of kun je een opdrachtje doen om de tuinPiet te helpen, kom je heel hard Sinterklaasliedjes zingen (want daar groeien de worteltjes extra goed van) of ga je met de hele klas eens buiten op het stro fruit eten (en laat je de klokhuizen lekker liggen voor de vogels), of kom je een keer warme chocomelk drinken met daarbij misschien wel een gitaarvoorstelling bij een schoorsteen kampvuurtje...

vrijdag 11 november 2011

zaterdag 5 november 2011

Wonderful

Maanden geleden kregen we een mail uit Australië van het inspirerend mooie magazine Papier Mache of zij een foto mochten gebruiken van onze site. Ze wilden graag een stukje over ons project schrijven voor in hun tweede papieren uitgave.
Verrast dat ze zelfs aan de andere kant van de oceaan van ons project weten, mailden we een blijde 'Ja Natuurlijk' terug.

En vandaag werd er dan eindelijk een prettig pakketje uit Australië bezorgd.
Naast veel prachtigs staat er op blz. 23 onder het artikel Wonderful een stukje over onze jaszakschatten.


#besteenbeetjetrots

vrijdag 4 november 2011

Nieuw baasje

Daan wil graag een 4 potige vriend, maar zijn ouders denken daar anders over…
Daarom maakte een lief vriendje van Daan deze kaart voor hem. Zo heeft hij toch nog een hondje!

Helaas ontbreekt het adres op deze mooi gemaakte SCHATkaart.
Ken je een Daan die niks liever dan een hondje wil of herken je dit hondje? Laat het ons dan weten, zodat we Daan alsnog blij kunnen maken.